fbpx

Wachtwoord Opnieuw Instellen

Op ongeveer 70 kilometer afstand van Camping Leï Suves ligt De Gorges du Verdon is de op twee na grootste en bekendste kloof in Europa. De kliffen bereiken een hoogte van 700 meter en de rivier Verdon heeft een totale lengte van 170 km. Dit uitzonderlijke natuurverschijnsel trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Natuurliefhebbers en bergbeklimmers vinden hier zeker hun geluk, maar ook de minder actieve vakantieganger kan hier volop genieten. Je kunt in deze omgeving naar hartenlust wandelen, zonnebaden langs meren en riviertjes, sportieve activiteiten ondernemen zowel op land als op water of je kunt op je gemak een van de vele lieflijke en authentieke dorpjes bezoeken. Voor ieder wat wils.

Een bezoek aan de Gorges du Verdon zou niet compleet zijn zonder de kloof waterfietsend of kanoënd te hebben ontdekt. Op deze manier verken je gemakkelijk de Hautes Gorges du Verdon en het meer van Sainte Croix . De Hautes Gorges beginnen vanaf de bekende brug du Galetas. Vanaf hier heb je zicht op de kloof en op het meer van Sainte Croix. Deze magische kloof neemt je mee langs imposante rotswanden, een aantal mooie watervallen en talloze rotsen waar je vanaf kunt springen. Het water mag dan wel aan de frisse kant zijn, zelfs in hartje zomer, maar een verkoelende duik is op een warme dag aangenaam welkom.

De Gorges du Verdon hebben ook een lager deel, de Basses Gorges. Minder indrukwekkend dan het hogere deel, maar zeker niet minder mooi. Bij het meer van Esparron zijn er volop elektrische bootjes te huur waarmee je door de Basses Gorges richting het meer van Quinson kunt varen. Vooral op een warme dag is dit een aangenaam uitstapje. Bij het meer van Esparron kun je na afloop heerlijk zonnebaden en genieten van een verfrissende duik in helder water. Bovendien ligt dit meer in een schitterende omgeving.

Moustiers Sainte is echt zo’n typisch Frans dorpje met roze daken waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Dit dorpje overziet het meer van Sainte Croix en biedt schitterende uitzichten. Een absolute aanrader is de klim naar het kerkje Notre Dame de Beauvoir, een korte maar steile klim over een wandelpad en rotstrappen. Je ontsnapt op deze manier even aan de drukte van het toeristische dorp. Het kerkje bevindt zich in een sprookjesachtige setting. Het is zo klein en lieflijk dat je hier zeker even naar binnen moet gaan. Ik doe dit meestal nooit, maar hier maakte ik een uitzondering door een kaarsje te laten branden voor alle mensen die ik liefheb. Een mooi gebaar. Het mooiste aan deze plek is de ster die door middel van een ketting tussen de rotswanden hangt. De ketting verbindt twee rotswanden die boven het dorpje uittorenen. De ster hangt precies in het midden. Daarnaast staat Moustiers Sainte Marie bekend om zijn faience, dit is een speciaal aardewerk. Je zult hier dan ook veel winkeltjes van tegenkomen. Verder zijn er in Moustiers Sainte Marie ook volop overige winkeltjes, fijne restaurantjes en sfeervolle terrasjes.

Dit idee delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Verken de omgeving

Meer inspirerende plaatsen?

Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens is een middeleeuwse dorpje. De plaats ontleent haar naam aan de rode rotsen van de Rocher de Roquebrune waar de plaats op gebouwd is.

Marineland Antibes France 9000 kilo orka

Marineland in Antibes

Marineland Antibes, aan de Côte d’Azur, is het grootste zeedierenpark van Europa. Op een terrein van 25 ha zijn meer dan 4000 zeedieren te vinden.

Place des Lices

Place des Lices, Saint Tropez

Vroeger nog een onbedorven vissersplaatsje wat nu is uitgegroeid tot de thuishaven voor rijken en zij die rijk willen lijken. In de zomer kan het

Grasse (parfumhuizen)

Grasse (ongeveer 50 kilometer bij Camping Leï Suves vandaan), een iets minder bekende stad in Zuid-Frankrijk, is ook onderdeel van de Côte d’Azur. Vroeger was

Open chat
Stel je vraag aan Joy