fbpx

Wachtwoord Opnieuw Instellen

Grasse (parfumhuizen)

Grasse (ongeveer 50 kilometer bij Camping Leï Suves vandaan), een iets minder bekende stad in Zuid-Frankrijk, is ook onderdeel van de Côte d’Azur. Vroeger was Grasse bekend om zijn handschoenateliers. Vanaf de 16e eeuw werd het een trend om de handschoenen te gaan parfumeren. Het parfumeren van handschoenen heeft geleid tot het feit dat Grasse nu dé parfumstad is van Frankrijk. De parfumindustrie vindt voor méér dan 60% plaats in Grasse. Grasse is dus vooral bekend om de parfumindustrie. De parfumindustrie in Grasse bestaat uit drie parfumhuizen: namelijk Fragonard, Galimard en Moulinard. 

In Grasse staat één van de grootste musea die de parfumhistorie laat zien in het Internationaal Museum van de Parfumerie. Het museum gaat 4000 jaar terug in de tijd. In het museum kan je de parfumindustrie ontdekken door de jaren heen. Niet alleen parfum komt in de musea aan bod, ook make-up, zeep en andere cosmetica worden uitgelicht. Bij de binnenkomst word je als bezoeker ondergedompeld in verschillende geuren van de Oudheid tot aan het heden. In het museum kom je meer te weten over het maakproces van de diverse soorten parfum. Hierbij moet je denken aan de grondstoffen die worden gebruikt, maar ook aan de extractie die verbonden is met de parfum. Elke tijdsperiode heeft zijn eigen producten en geuren waarmee zij in die tijd werkten. Als bezoeker reis je door de jaren heen en kom je meer te weten over de bijpassende geuren in de verschillende tijdsperioden.

In de verschillende musea is het mogelijk om een rondleiding te krijgen, zowel in het Frans als in het Engels. En als je echt verliefd op een geur bent geworden, dan is het mogelijk om verschillende soorten parfum te kopen. Ook zijn er tal van andere leuke cadeautjes om mee te nemen.

Behalve de grote parfumhuizen vindt u in de kleine winkelstraten van Grasse ook een aantal kleine bedrijfjes waar parfum gemaakt wordt.

Dit idee delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Verken de omgeving

Meer inspirerende plaatsen?

Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens is een middeleeuwse dorpje. De plaats ontleent haar naam aan de rode rotsen van de Rocher de Roquebrune waar de plaats op gebouwd is.

saint aygulf Playa strand beach

Strand van Saint Aygulf

Het dichtstbijzijnde strand is gelegen op ca 15 minuten rijden van camping Leï Suves. Dit is het strand van Saint Aygulf. In Saint Aygulf kun je

Place des Lices

Place des Lices, Saint Tropez

Vroeger nog een onbedorven vissersplaatsje wat nu is uitgegroeid tot de thuishaven voor rijken en zij die rijk willen lijken. In de zomer kan het

Open chat
Stel je vraag aan Joy