fbpx

Wachtwoord Opnieuw Instellen

Marineland in Antibes

Marineland Antibes, aan de Côte d’Azur, is het grootste zeedierenpark van Europa. Op een terrein van 25 ha zijn meer dan 4000 zeedieren te vinden. Er zijn orka’s, dolfijnen, zeeleeuwen, ijsberen, haaien, en nog vele andere diersoorten. Het hoogtepunt van het bezoek is natuurlijk de show met dolfijnen, orka’s of zeeleeuwen. Als u wilt en durft is het zelfs mogelijk om bij de dolfijnen, zeeleeuwen of haaien in het water te gaan.

De prachtige dolfijnen laten in de zomermaanden dagelijks hun kunsten zien, ook in de avonduren. In een ovaalvormig bassin en 2 bassins erachter springen ze meters hoog, strak in het gelid en keurig op elkaar afgestemd.

 

Er zijn 3 verschillende verblijven voor de zeeleeuwen. In elk verblijf zit een soort: de californische zeeleeuwen, de Patagonische zeeleeuwen en de Steller zeeleeuwen. Deze laatsten zijn de grootsten. Ze kunnen wel 270 kg wegen en 3 meter lang worden. Er is een mooi bassin waar ze hun shows geven tot groot vermaak van het publiek.

 

Sinds enkele jaren wonen er ook ijsberen in Marineland. Hun territorium bestaat uit 3 delen waar ze volop kunnen zwemmen. U kunt ze door een glazen wand zelfs onderwater bekijken. 


Er zijn 5 orka’s in Marineland. 4 zijn er in het park geboren. De oudste komt uit IJsland. De dieren leven in 5 waterbassins met daarin ca. 44 miljoen liter water uit de Middellandse zee. De bassins zijn 5 tot 11 meter diep. Indrukwekkende shows worden dagelijks gegeven.

In een speciale haaientunnel van wel 30 meter lang zwemmen de diverse soorten haaien: Zandtijgerhaai, Verpleegsterhaai en andere soorten.

In het zogenaamde Antarctica-gedeelte van Marineland leven de pinguïns. Van achter een grote glazen wand kunt u ze goed zien. Ook de koningspinguïn is er, net als de Ezelspinguïn, de Rotspinguïn en nog enkele andere varianten.

In een apart aquarium leven diverse soorten vissen in verschillende soorten en maten. Tevens is er een haaienverblijf en bassin voor grote en kleine schildpadden.
 
In een apart deel van het grote park is een groot zwembad en een wild-west-park. Het geheel vormt een toeristische trekpleister in de Côte d’Azur-regio.

Dit idee delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Verken de omgeving

Meer inspirerende plaatsen?

Port Grimaud

Port Grimaud is de voorhaven en badplaats van het Zuid-Franse vestingstadje Grimaud. De Franse architect François Spoerry realiseerde in 1966 zijn ambitieuze project van een

Lac de Sainte Croix

Het Lac de Sainte-Croix is een stuwmeer in de Provence. Het Lac de Sainte-Croix ligt op de grens van de departementen Alpes-de-Haute-Provence en Var en is

Place des Lices

Place des Lices, Saint Tropez

Vroeger nog een onbedorven vissersplaatsje wat nu is uitgegroeid tot de thuishaven voor rijken en zij die rijk willen lijken. In de zomer kan het

Grasse (parfumhuizen)

Grasse (ongeveer 50 kilometer bij Camping Leï Suves vandaan), een iets minder bekende stad in Zuid-Frankrijk, is ook onderdeel van de Côte d’Azur. Vroeger was

Marineland Antibes France 9000 kilo orka

Marineland in Antibes

Marineland Antibes, aan de Côte d’Azur, is het grootste zeedierenpark van Europa. Op een terrein van 25 ha zijn meer dan 4000 zeedieren te vinden.

Open chat
Stel je vraag aan Joy