fbpx

Wachtwoord Opnieuw Instellen

Nationaal park Port-Cros

Dit bergachtige eiland van ongeveer 7 vierkante kilometer, gelegen voor de kust van Hyères op ongeveer een uur afstand met de auto vanaf Camping Leï Suves, behoort tot beschermd natuurgebied. Het eiland is rijk aan prachtige eucalyptusbomen en dennenbossen. Je neemt heel gemakkelijk de boot vanuit Hyéres naar dit eilandje waar je de hele dag van veel natuur kunt genieten. 

Een bezoek aan Port-Cros een onderdompeling in een overdadig rijke natuur van de Méditerranée. Met prachtige plekjes om zowel op het land als onder water te ontdekken.

Port-Cros is hét eiland bij uitstek voor lange wandelingen. Een aantal daarvan voert langs de drie belangrijkste stranden van het eiland:

 • Het Plage du Sud bereikt u na een wandeling van circa een uur.
 • Het kleinere strand van La Palud is het startpunt van het onderwaterparcours in de zomermaanden … (een wandeling van ongeveer een halve dag).
 • Het strand van Port-Man, het grootste van het eiland, is erg in trek bij watersporters vanwege zijn beschutte ligging tegen de mistral (een wandeling van ongeveer een halve dag).

Als uw voorkeur uitgaat naar een dagje aan het strand is Porquerolles meer geschikt… de stranden liggen er dichter bij de haven en zijn sneller te voet of per fiets bereikbaar..
Op Port-Cros zijn een aantal wandelroutes uitgezet… variërend van 1-4 uur tot en met een halve dag, afhankelijk van uw zin en de vorm van de dag!


Een paar ideetjes

 • De Vallon de la Solitude
 • De Sentiers des Plantes de Port-Cros
 • De sentier sous-marin de La Palud (met gids)
 • De Plages du Sud, La Palud en Port-Man; hierboven beschreven.

Port-Cros was, net als Porquerolles, voordat het een vakantiebestemming werd, voor Frankrijk van strategisch belang ter bescherming van de rede van Hyères en de haven van Toulon. De 4 belangrijkste forten:

 • Fort du Moulin op 5 min. van het dorp en een Monument Historique (gesloten voor het publiek.)
 • Fort de l’Estissac op 15-20 min. Van het dorp (geopend voor het publiek in de zomer)
 • Fort de l’Eminence op 20-30 min. Van het dorp (gesloten voor het publiek)
 • Fort de Port-Man … het verst verwijderd, op 2.30 uur lopen langs de kust, of 1.30 uur via het binnenpad (alleen open voor het publiek tijdens de Journées du Patrimoine)

Port-Cros is een prachtige duikomgeving en is dan ook erg in trek bij duikers. Ga eens op ontdekkingstocht naar de schatten in het azuurblauwe water rondom Port-Cros, begeleid door professionele duikers. 

Deze plek vinden wij een echte aanrader!

Dit idee delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Verken de omgeving

Meer inspirerende plaatsen?

Nationaal park Port-Cros

Nationaal park Port-Cros

Dit bergachtige eiland van ongeveer 7 vierkante kilometer, gelegen voor de kust van Hyères op ongeveer een uur afstand met de auto vanaf Camping Leï

Port Grimaud

Port Grimaud is de voorhaven en badplaats van het Zuid-Franse vestingstadje Grimaud. De Franse architect François Spoerry realiseerde in 1966 zijn ambitieuze project van een

Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens is een middeleeuwse dorpje. De plaats ontleent haar naam aan de rode rotsen van de Rocher de Roquebrune waar de plaats op gebouwd is.

saint aygulf Playa strand beach

Strand van Saint Aygulf

Het dichtstbijzijnde strand is gelegen op ca 15 minuten rijden van camping Leï Suves. Dit is het strand van Saint Aygulf. In Saint Aygulf kun je

Place des Lices

Place des Lices, Saint Tropez

Vroeger nog een onbedorven vissersplaatsje wat nu is uitgegroeid tot de thuishaven voor rijken en zij die rijk willen lijken. In de zomer kan het

Open chat
Stel je vraag aan Joy