fbpx

Wachtwoord Opnieuw Instellen

Place des Lices, Saint Tropez

Vroeger nog een onbedorven vissersplaatsje wat nu is uitgegroeid tot de thuishaven voor rijken en zij die rijk willen lijken. In de zomer kan het in de smalle winkelstraten van Saint-Tropez erg druk zijn met toeristen die komen kijken. De bekende veel te dure merkenwinkels van Saint-Tropez vindt u in de driehoek Place des Lices, Rue Gambetta en Rue Allard.

Op zaterdag en op dinsdag is er in de ochtend een markt in Saint-Tropez onder de bomen van de Place des Lices, een echte aanrader! Rond 13.00 uur worden de kraampjes opgeruimd, de markt loopt leeg en de terrasjes rond Place des Lices zitten vol. Op deze kleurrijke markt kunt u naast groente en fruit ook een leren sandalen, antiek en curiosa, kleding en Frans aardewerk kopen.

De mooiste markt is ongetwijfeld de groentemarkt bij de haven van Saint Tropez op de Place Aux Herbes. Op de markt koopt u vis, fruit, groenten en bloemen. De markt wordt op een schilderachtig pleintje gehouden. Veel Franser kan een plein er niet uitzien.

Rue Gambetta is een lange winkelstraat met veel modewinkels maar ook veel leuke kleine winkels met bijvoorbeeld antiek, speelgoed of aardewerk. Via de winkelgalerij Passage Riva komt u op een andere winkelstraat met veel modewinkels, de Rue François Sibilli met het plein Place de la Garonne. De Rue François Sibilli is de winkelstraat waar u naartoe moet als u weer toe bent aan iets nieuws van Louis Vuitton, Versace of van Gucci. Beide winkelstraten lopen evenwijdig van elkaar van de haven naar het fraaie plein Place des Lices. Rue Georges Clemenceau is een smal winkelstraatje tussen het plein Place des Lices en de haven. Hier vindt u leuke kleine winkels.

Rond Saint Tropez wordt veel wijn verbouwd. Als u wijn wilt kopen of misschien een wijnboer wilt bezoeken kunt u voor een adres naar het toeristenbureau naast de vismarkt bij de haven. Hier heeft men adressen van wijnboeren die u kunt bezoeken er waar u kunt wijnproeven.

Aan het eind van het toeristenseizoen houden zelfs de meest chique winkels van Saint-Tropez uitverkoop. Alle afgeprijsde artikelen worden in één weekend op straat in kraampjes verkocht. La Grande Braderie vindt plaats in een weekend op het eind van oktober.

Dit idee delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Verken de omgeving

Meer inspirerende plaatsen?

Place des Lices

Place des Lices, Saint Tropez

Vroeger nog een onbedorven vissersplaatsje wat nu is uitgegroeid tot de thuishaven voor rijken en zij die rijk willen lijken. In de zomer kan het

Gorges du Verdon

Op ongeveer 70 kilometer afstand van Camping Leï Suves ligt De Gorges du Verdon is de op twee na grootste en bekendste kloof in Europa.

saint aygulf Playa strand beach

Strand van Saint Aygulf

Het dichtstbijzijnde strand is gelegen op ca 15 minuten rijden van camping Leï Suves. Dit is het strand van Saint Aygulf. In Saint Aygulf kun je

Nationaal park Port-Cros

Nationaal park Port-Cros

Dit bergachtige eiland van ongeveer 7 vierkante kilometer, gelegen voor de kust van Hyères op ongeveer een uur afstand met de auto vanaf Camping Leï

Open chat
Stel je vraag aan Joy