fbpx

Wachtwoord Opnieuw Instellen

Port Grimaud is de voorhaven en badplaats van het Zuid-Franse vestingstadje Grimaud. De Franse architect François Spoerry realiseerde in 1966 zijn ambitieuze project van een stadje in het water. Beschermd tegen de wind uit het oosten en de Mistral uit het westen ontwikkelde hij in de baai van Saint-Tropez het havenstadje Port Grimaud. Het stadje is gebouwd op lagunes en drooggelegde moerassen.

De droom van François Spoerry, fanatiek zeezeiler, was het realiseren een vakantiepark waar hij zijn boot vlak voor de deur van zijn vakantiehuis kon aanleggen. En zijn droom is uitgekomen: Port Grimaud beschikt maar liefst over 15 kilometer aan kades en bijna alle huizen hebben een eigen ligplaats voor de deur.

De huizen in Port Grimaud zijn gebouwd in een eenvoudige stijl. Het grootste verschil tussen de huizen zit hem in de hoogte en de kleur ervan. De bruggen verbinden de verschillende straten met elkaar. Vanwege de kleurrijke Provençaalse huizen, de bruggen en het netwerk van kanalen staat Port Grimaud dan ook bekend als het Venetië van Frankrijk.

Port Grimaud is vrijwel geheel autovrij. Alleen bewoners en vergunninghouders kunnen de slagboom passeren. Toeristen moeten gebruik maken van een parkeerterrein dat tegenover de hoofdingang van het stadje ligt. Bij de toegangspoort wijzen borden je erop dat je netjes gekleed dient te gaan in Port Grimaud. En dit nemen ze heel serieus, ontblote bovenlijven worden op een terras niet getolereerd.

In een waterrijke omgeving als Port Grimaud spreekt het voor zich dat er veel watersportmogelijkheden zijn. Op meerdere plaatsen kan je een boot huren en op het strand van Port Grimaud zijn jet ski’s en waterfietsen te huur. Ook wordt er veel aan windsurfen, waterskiën, paragliden, duiken en snorkelen gedaan.

Het is leuk om de kerk van Port Grimaud te bezoeken, vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht. Zelfs de kerktoren van Saint-Tropez is te zien. Bij de kerk kan je ook een bootje huren waarmee je zelf door de ‘straatjes’ van Port Grimaud kunt varen. Vanaf het water kan je pas echt goed de sfeer opsnuiven van dit stadje met haar kleurrijke huisjes met boten voor de deur. 

Een dagje op een van de twee stranden van Port Grimaud is ook een aanrader. De uitgestrekte zandstranden zijn mooi en schoon. Je kan er bootjes huren waarmee je de hele kustlijn kan verkennen en in schaduwrijke baaien en inhammen kan zwemmen en snorkelen. Er zijn zowel openbare stranden als beachclubs, voor elk wat wils.

Er zijn veel gezellige bars, cafés en restaurants in Port Grimaud met een terrassen vlak aan de kademuren. Ga er lekker eten en blijf er zitten totdat het donker wordt. Port Grimaud wordt dan verlicht door talloze lantaarns en samen met de verlichting uit de huizen geeft dat een hele romantische sfeer. Kortom, Port Grimaud is aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur, het stadje geeft je een echt vakantiegevoel! 

Vanuit Port Grimaud is het ook mogelijk om met de boot naar Saint Tropez te gaan. Ideaal om de verkeersdrukte te vermijden.

Dit idee delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Verken de omgeving

Meer inspirerende plaatsen?

saint aygulf Playa strand beach

Strand van Saint Aygulf

Het dichtstbijzijnde strand is gelegen op ca 15 minuten rijden van camping Leï Suves. Dit is het strand van Saint Aygulf. In Saint Aygulf kun je

Marineland Antibes France 9000 kilo orka

Marineland in Antibes

Marineland Antibes, aan de Côte d’Azur, is het grootste zeedierenpark van Europa. Op een terrein van 25 ha zijn meer dan 4000 zeedieren te vinden.

Port Grimaud

Port Grimaud is de voorhaven en badplaats van het Zuid-Franse vestingstadje Grimaud. De Franse architect François Spoerry realiseerde in 1966 zijn ambitieuze project van een

Gorges du Verdon

Op ongeveer 70 kilometer afstand van Camping Leï Suves ligt De Gorges du Verdon is de op twee na grootste en bekendste kloof in Europa.

Open chat
Stel je vraag aan Joy