fbpx

Wachtwoord Opnieuw Instellen

Strand van Saint Aygulf

Het dichtstbijzijnde strand is gelegen op ca 15 minuten rijden van camping Leï Suves. Dit is het strand van Saint Aygulf. In Saint Aygulf kun je heerlijk in het warme zand neerploffen en heerlijk relaxen. Weg van huis. Weg van werk. Lekker niksen aan de Côte d’Azur. Ultiem relaxen met een koud drankje in je hand en een goed boek? Dat doe je op deze stranden.

Misschien zegt Saint Aygulf je nog niets, dat kan. Het is namelijk een niet al te grote badplaats. En dat betekent dat je niet hutjemutje op het strand ligt, handdoek-aan-handdoek. Ten oosten van Saint-Aygulf vind je de mooie, uitgestrekte zandstranden. 

Het grootste zandstrand is Esclamandes is het meest populaire strand. Dit ligt aan de oostkant van Saint-Aygulf en is het grootste en mooiste zandstrand in de omgeving. Het gaat door zover als je kunt kijken. Echt kilometers lang. Het deel van het strand dat vlakbij het centrum van de badplaats ligt, is super geschikt voor families, met verschillende baaien en ondiep water. Het meest oostelijke deel van het strand is het domein van nudisten en kitesurfers. 

Het strand Esclamandes is gelegen bij de afslag van Saint Aygulf richting Fréjus aan de Corniche d’Azur. Je kunt je auto parkeren op de grote parkeerplaats. Wel tegen betaling in het hoogseizoen. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het familiegedeelte van het strand op.

De stranden van het nabijgelegen Fréjus zijn wat levendiger. Als je dus wat drukte zoekt, kun je het beste je handdoekje uitrollen op bijvoorbeeld plage de la base nature en plage de republique. De stranden van Fréjus zijn maar een paar kilometer van Saint Aygulf. Je weet dus waar je moet zijn voor een dosis zomerse gezelligheid. Dit zijn ook de stranden waar je de beachclubs speciaal voor kids, douches en genoeg eet- en drinkgelegenheden tegenkomt. Dichterbij Saint Aygulf zijn die wat schaarser. Bij Fréjus kun je ook een uitstapje maken naar de jachthaven.

Dit idee delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Verken de omgeving

Meer inspirerende plaatsen?

Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens

Roquebrune-sur-Argens is een middeleeuwse dorpje. De plaats ontleent haar naam aan de rode rotsen van de Rocher de Roquebrune waar de plaats op gebouwd is.

Nationaal park Port-Cros

Nationaal park Port-Cros

Dit bergachtige eiland van ongeveer 7 vierkante kilometer, gelegen voor de kust van Hyères op ongeveer een uur afstand met de auto vanaf Camping Leï

Marineland Antibes France 9000 kilo orka

Marineland in Antibes

Marineland Antibes, aan de Côte d’Azur, is het grootste zeedierenpark van Europa. Op een terrein van 25 ha zijn meer dan 4000 zeedieren te vinden.

Open chat
Stel je vraag aan Joy